Europa eller Kaos Kristian Kirk Mailand Radikale
Europa eller Kaos

Kristian Kirk Mailand

Radikale

Stem personligt 26. maj

Kristian Kirk Mailand

ET FRIT, GRØNT OG STÆRKT EUROPA!

Utroværdige og ansvarsløse kræfter i både Danmark og Europa kæmper for at svække Europa. Det forpligtende fællesskab og de fælles værdier, som EU bygger på, må ikke tages for givet.

EU løser i dag ikke de store problemer godt nok. Der er brug for at sætte fælles ind for at håndtere flygtninge og migration, investere massivt i grøn omstilling og bekæmpe skattesnyd. Margrethe Vestagers kamp mod tech-giganterne har vist, at EU kan.

Der skal være minimumsrettigheder for arbejdstagere sikret på EU-niveau, så de gælder for alle, samt klare, fælles regler for piloter, chauffører og andre, hvis arbejde går på tværs af grænser.

Fremfor sort landbrugsstøtte, skal pengene bruges på udvikling af en ny klima- og miljøvenlig fødevareproduktion. Den grønne omstilling skal hjælpes på vej ved at indføre og skærpe bæredygtighedskrav til alle produkter, der afsættes på det indre marked.

Der er brug for fælleseuropæiske initiativer, som sikrer gode uddannelser til Europas børn og unge – til gavn for dem, vores fremtid og fælles velstand.

FORPLIGTENDE SAMARBEJDE

Det har måske aldrig været vigtigere. Vi må bakke op om og arbejde for et stærkt europæisk samarbejde, der løser tidens store udfordringer.

For mig er det vigtigt, at samarbejdet fremover tager udgangspunkt i en europæisk solidaritet, der tydeligt bygger på vores liberaldemokratiske værdier og principper.

Helt ærligt, EU er da ikke perfekt – og ser man oprigtigt interesseret efter, vil man opdage, at EU ikke er en fastlåst størrelse, men tværtimod er det samarbejde, hvor Europa bliver til og udvikler sig. Time for time. Dag for dag.Hvor på stemmesedlen?

Europaparlamentsvalg 2019.
Klik på billedet for at forstørre

Kristian Kirk MailandMin grønne to-do liste

Europaparlamentsvalg 2019.
Klik på billedet for at forstørre

Kristian Kirk Mailand. Grønne kravFælles løsninger kræver din stemme

24. maj.
Klik på billedet for at forstørre

Følles løsninger

Nationalistiske paroler og slogans kan have stor følelsesmæssig appel, når der kaldes til stemmeboksen ved EU-valg. Og derfor er der nogle, som holder sig helt væk. Men giver det mening? Der forsøges fx på at skabe en forestilling om EU som et farligt, bureaukratisk monsterlignende uhyre, der vil det værste for danskerne. Den forestilling har ikke det mindste hold i virkeligheden.

De typiske indvendinger mod et aktivt og centralt placeret Danmark i det europæiske samarbejde, går på, at danskheden bliver udvasket og at Danmark mister selvbestemmelse. Sandheden er nok nærmere, at hvis vi vil være med til at bestemme noget som helst, må vi være med der, hvor beslutninger tages, og hvor vi kan påvirke udfaldet.

Vi kan i fællesskab med vores europæiske venner levere fælles løsninger på de mange udfordringer, hvor de enkelte landes institutioner og myndigheder ikke slår til. Klima, miljø, sikkerhed og sikring af demokratiske værdier, kampen mod skattefusk, udbredelse af lige muligheder og gensidig solidaritet i en globaliseret verden. Bare for at nævne lidt! Det betyder ikke, at vi får ret i, og kan bestemme alt, men det betyder, at vores position og argumentation bliver en del af grundlaget for fremtidens europæiske samfund. Det skylder vi os selv.

Vi skal have modet til at drømme og gribe ud efter det europæiske samarbejde. I Danmark har vi alle forudsætninger for at præge fremtidens Europa. Vi har meget at være stolte af, og meget at kunne byde ind med.

For mig har det europæiske samarbejde følelsesmæssig appel. Det ved jeg godt, nok ikke gælder alle. Og dog, i lyset af de gode samtaler jeg har haft rundt om i landet her i valgkampen, må jeg sige, at der er spor af fred, frihed og fællesskab hos os alle, når talen falder på EU. Det er også min klare oplevelse, at der faktisk ér noget, vi kan kalde en europæisk identitet, og at den eksisterer og udfoldes, ikke på bekostning af det særligt danske, men som en kerne af samhørighed i vores identitet.

Summa summarum: Du er Europa, og derfor skal du opfordre alle andre til at stemme på søndag. Det håber jeg, at du vil gøre. Godt EU-valg.Sort læserbrev

21. maj.
Klik på billedet for at forstørre

Sort læserbrev


Et stolt Danmark i EU

14. maj.
Flere undersøgelser om relationer mellem landene i EU har vist, at ingen andre EU-lande prioriterer Danmark som alliancepartner. Eller sagt på en anden måde: Danmark bliver i øjeblikket ikke rigtigt set som en god europæisk ven. Men Danmark har gennem de sidste år også mest markeret sig som en ny-nationalistisk sværmer, der vil løse en hvilken som helst udfordring med symboler: Grænsevagter, grisehegn, smykkelov, øde øer, tøjstils- og håndtryksregulering, og med samme selvgode beslutsomhed, helt ensidigt, annullerer indgåede internationale aftaler, fx om at modtage kvote-flygtninge.

Danmark har om nogen haft fordel af det europæiske samarbejde. Fælleskabet med ligesindede, politisk såvel som økonomisk er helt afgørende for vores fremtid.

Vi skal have modet til at drømme og gribe ud efter det europæiske samarbejde, vi sammen kan skabe. I Danmark har vi alle forudsætninger for at præge fremtidens Europa. Vi skal skyde brystet frem, ikke dukke nakken. Vi har meget at være stolte af, og meget at kunne byde ind med.Nye vinde i Enhedslisten?

8. marts.
Klik på billedet for at forstørre

EnhedslistenEU er Danmarks bedste vej til at påvirke

9. februar.
Klik på billedet for at forstørre

EU og BornholmNytårstale

4. januar.
Klik på billedet for at forstørre

Lars Løkke RasmussenFremtiden er europæiskGrønt EU-budget

CE-klimamærke

Bund under virksomhedsskatten

Skarpe sociale spilleregler i EU

Sikring af den fri bevægelighed

Stærke uddannelsesrettigheder

Et klimarejsekort

Europæisk sikkerhed og stabilitet

Et social-liberalt EU


Kristian Kirk Mailand